Beste monitoren

In de dynamische wereld van technologie is het kiezen van de juiste monitor essentieel, en daarom hebben we een gedetailleerde lijst samengesteld om je te helpen de beste keuzes te maken. Of je nu een fanatiek gamer bent, een creatieve professional of gewoon op zoek bent naar een upgrade voor je thuiskantoor, we hebben de beste monitoren voor je opgezocht. Ontdek de nieuwste en beste modellen hieronder en verzeker jezelf van een goede aankoop!

De beste monitoren op een rij

Review:

Ben je op zoek naar een degelijke monitor van groot formaat, dan zit je met de Philips 346E2CUAE goed. Een monitor met een prijs-kwaliteit verhouding als deze vind je niet snel. Het beeldkwaliteit is enorm goed, de monitor is 34 inch groot en het scherm bevat een prettige curve. Monitorwijzer.nl verkiest de 346E2CUAE monitor van Philips daarom als beste koop van 2024.

Kenmerken:

34 inch QHD VA paneel Ultrawide (21:9) 100 Hz

Review:

Zoek je een betaalbare monitor met een goede beeldkwaliteit voor bijvoorbeeld je thuiswerkplek? Dan is de Samsung LS24R650 de moeite waard om eens te bekijken. De monitor beschikt over een beelddiagonaal van 24 inch, dunne randen en een mooi IPS paneeltype. Met een verkoopprijs in de prijsklasse <€150 beoordelen we deze monitor van Samsung als beste goedkope monitor van dit moment.

Kenmerken:

24 inch Full HD IPS paneel Standaard (16:9) 75 Hz

Review:

Game je graag en zoek je een goed beeldscherm voor een niet al te dure prijs? Dan adviseren we de Samsung Odyssey G5 LC34G55TWWPXEN. Deze betaalbare gaming monitor heeft alles in huis voor een optimale speelervaring. Vooral de prijs-kwaliteit verhouding is ontzettend goed te noemen. Daarom verkiezen wij de Odyssey G5 van Samsung als beste game monitor.

Kenmerken:

34 inch QHD VA paneel Ultrawide (21:9) 165 Hz

Bekijk de best verkochte monitoren bij populaire webshop

Bekijk keuzewijzers per type monitor

De beste monitor vinden met Monitorwijzer.nl

Maandelijks zoeken wij het internet af om de beste monitors te vinden. Zo zorgen we er iedere maand weer voor dat bovenstaande lijst met beste monitoren van dit moment up-to-date is. Heb jijzelf een monitor gevonden waar je enorm enthousiast over bent? Laat het ons weten! Dan onderzoeken wij of deze opgenomen moet worden onze lijst. Zo helpen we gezamenlijk iedereen het juiste beeldscherm voor hem of haar te vinden en een goede aankoop te doen!

Het belang van een goede monitor

Een extra beeldscherm is hoe dan ook een slimme keuze. Of je nu werkt op een laptop of een vaste computer, het aansluiten van een goede monitor zorgt voor hogere productiviteit en een betere zithouding. Dit is cruciaal om efficiënt te werken en lichamelijke klachten te voorkomen. We kunnen dus wel stellen dat een extra monitor je algemene computerervaring verbetert. Goed voor iedereen die veel tijd achter de computer doorbrengt. Bijvoorbeeld voor werk, studie, gamen of foto- en videobewerking. Iedere toepassing vraagt om andere productkenmerken. Gamers hebben bijvoorbeeld baat bij snelle verversing en reactietijd, terwijl thuiswerkers simpelweg de benodigde beeldkwaliteit wensen. Het is daarom van groot belang dat je een weloverwogen beslissing neemt bij het kiezen van een nieuwe monitor. Met bovenstaande lijst hopen we je op weg te helpen de beste monitor voor jouw situatie te vinden!

Beste type en formaat monitor

Het eerste waar je doorgaans naar kijkt als je een nieuwe monitor gaat uitzoeken, is het type scherm en het formaat. Zo kun je namelijk kiezen uit een plat beeldscherm, maar ook uit een gebogen beeldscherm. Daarnaast is er keuze tussen een beeldverhouding van 16:9, 21:9 of zelfs 32:9. Bovendien moet je ook bepalen welk formaat je kiest. Zo zijn er monitors verkrijgbaar van 22 inch tot wel 50 inch.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van een monitor is meestal het tweede waar mensen op letten. Belangrijke factoren hierbij zijn de resolutie, het contrast, de kleurnauwkeurigheid en de helderheid. Hogere resoluties zoals 1440p en 4K bieden een scherper beeld, maar ze vereisen ook meer rekenkracht van je computer en zijn vaak duurder. Bepaal daarom vooraf aan je aankoop welke resolutie jij nodig hebt en/of wenst.

Verversingssnelheid en reactietijd

Voor gamers en professionals die veel met video werken, zijn de verversingssnelheid en de reactietijd van een monitor erg belangrijk. De verversingssnelheid, gemeten in Hertz (Hz), bepaalt hoe vaak het scherm per seconde wordt bijgewerkt. Een hogere verversingssnelheid leidt tot vloeiendere beelden. De reactietijd, gemeten in milliseconden (ms), bepaalt hoe snel een pixel van kleur kan veranderen. Een lagere reactietijd zorgt voor minder bewegingsonscherpte.

Beste monitor voor een goede ergonomie en connectiviteit

Ten slotte moet je ook rekening houden met de ergonomie en connectiviteit van de monitor. Kies een monitor met een verstelbare standaard om de hoogte, kanteling en draaiing aan te passen voor een comfortabele kijkervaring. Wat betreft connectiviteit, controleer welke soorten poorten de monitor heeft en of deze overeenkomen met de poorten op je pc. Denk hierbij aan HDMI, DisplayPort, USB en eventueel zelfs USB-C of Thunderbolt voor nieuwere apparaten.

Beste beeldschermen per categorie

Meer monitors bekijken voor verschillende activiteiten? Vind onze monitorwijzers per doeleinde:

Beste monitor voor gaming