Beste monitoren voor thuiswerken

Als je veel thuiswerkt, mag een monitor niet ontbreken op je werkplek. Een extra monitor biedt namelijk een wereld aan voordelen. Ontdek waar een monitor voor thuiswerken aan moet voldoen en welke beeldschermen de beste keus zijn.

De beste monitoren voor thuiswerken op een rij

Review:

Als je optimaal vanuit wilt huis werken en graag meerdere vensters naast elkaar wilt kunnen openen, dan is de Philips 346E2CUAE de thuiswerk monitor die je zoekt. Deze 34 inch monitor heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Zo is het beeldkwaliteit enorm goed, bevat het scherm een prettige curve en is de monitor eenvoudig in hoogte te verstellen. Wil jij dus een goede thuiswerkplek creëren of je bestaande thuiswerkplek flink upgraden? Dan doe je met het aanschaffen van de 346E2CUAE monitor van Philips een enorm goede koop!

Kenmerken:

34 inch QHD VA paneel Ultrawide (21:9) 100 Hz

Review:

Zoek je een monitor van 24 inch voor je thuiswerkplek? Dan raden we de Samsung LS24R650 monitor aan. Deze degelijke monitor is erg populair en haal je bovendien voor een relatief goedkope prijs in huis. Het beeldscherm is makkelijk in hoogte te verstellen en te kantelen, en bevat daarnaast erg dunne randen. Hierdoor is de LS24R650 van Samsung ook erg geschikt voor een dubbele monitor setup. Kortom, bestaat jouw werk uit normale kantoorwerkzaamheden of studie, dan is de Samsung LS24R650 een uitstekende monitor voor jouw thuiswerkplek!

Kenmerken:

24 inch Full HD IPS paneel Standaard (16:9) 75 Hz

Review:

Voor een goede 27 inch monitor voor thuis is de LS27R650FDRXEN van Samsung een aanrader. Dit beeldscherm beschikt over alle functies en specificaties om thuis normale werkzaamheden of studieactiviteiten goed uit te kunnen voeren. Een 27 inch monitor is daarbij een perfect formaat voor thuiswerken. Het scherm is namelijk niet te groot voor een gemiddeld bureau, maar biedt wel de mogelijkheid twee vensters naast elkaar te openen en dus te multitasken. Als je op zoek bent naar een goede monitor voor je thuiswerkplek, dan is de LS27R650FDRXEN dus een prima keuze!

Kenmerken:

27 inch Full HD IPS paneel Standaard (16:9) 75 Hz

Review:

Werk je veel vanuit huis? Dan is naast de kwaliteit van het beeldscherm ook het energieverbruik erg belangrijk. Je wilt ten slotte niet dat je energierekening hoog oploopt door het gebruik van een extra monitor op je thuiswerkplek. Hier heeft Philips met de 272B1G/00 erg goed op ingespeeld. Deze monitor beschikt namelijk over de juiste specificaties om normale werkzaamheden uit te voeren, is eenvoudig in hoogte te verstellen en is bovendien ook nog eens enorm energiezuinig. Met andere woorden: een ideale monitor voor je thuiswerkplek! Voor ons is dit dan ook de beste duurzame monitor voor thuiswerken!

Kenmerken:

27 inch Full HD IPS paneel Standaard (16:9) 75 Hz

Wat je moet weten over een monitor voor thuisgebruik

Als je veel thuis aan het werk bent, is het slim om een monitor te gebruiken. Een goede monitor zorgt er namelijk voor dat je een betere zithouding hebt, maar ook dat je productiviteit verbetert. Een extra beeldscherm stelt je namelijk in staat met meerdere vensters tegelijk te werken. Ben je op zoek naar de beste monitor voor thuiswerken? Hieronder zetten we de beste keuzes op een rij.

Monitor voor thuiswerken

Monitors geschikt voor thuiswerken

Er zijn veel monitors verkrijgbaar die voor het thuiswerken een uitkomst bieden. Wat vooral belangrijk is, is dat een monitor beschikt over de eigenschappen die voor jouw werkzaamheden belangrijk zijn. Denk hierbij aan het juiste formaat, de juiste resolutie, maar ook praktische zaken als aansluitingsmogelijkheden. We leggen uit waar je op moet letten:

  • Formaat monitor: hoe groot je scherm moet zijn, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wil je met veel vensters naast elkaar kunnen werken? Dan is een ultrawide monitor met een beeldverhouding van 21:9 aan te raden. Kun jij je werkzaamheden prima uitvoeren met maximaal twee vensters naast elkaar? Dan is een normale monitor van 27 inch of groter een goede keuze.
  • Schermresolutie: wil je een zo’n scherp mogelijk beeld? Dan moet je goed kijken naar de schermresolutie. Voor een scherp beeld wordt QHD of 4K aangeraden.
  • Kleurruimte en -diepte: ben je op zoek naar een monitor voor fotobewerking? Dan is de kleurruimte en kleurdiepte extra belangrijk.
  • Aansluitingen: je hebt natuurlijk niets aan het beeldscherm als je deze niet kunt aansluiten op je laptop of computer. Check daarom vooraf altijd goed welke aansluitingen de monitor heeft en of deze passen bij jouw laptop.
  • Extra wensen: bedenk voor het kopen van een monitor voor thuisgebruik wat je belangrijk vindt. Wil je vermoeide ogen voorkomen en ergonomisch optimaal zitten? Dan is een gebogen monitor misschien iets voor jou.

Beste monitors voor thuiswerken

Op deze pagina vind je onze keuzes voor monitoren voor thuiswerkers. Jaarlijks speuren we het internet af om de beste monitors voor thuiswerken te vinden. Op deze manier proberen we jou te helpen een goede keuze te maken. Heb je een tip voor ons? Neem dan contact op en laat het ons weten!

De voordelen van een monitor tijdens het thuiswerken

Het gebruik van één of meerder monitors bij het thuiswerken biedt meerdere voordelen. We zetten ze op een rij:

Betere productiviteit

Met een extra monitor ben je in staat veel efficiënter te werken of te studeren, dan wanneer je alleen van je laptopscherm afhankelijk bent.

Betere zithouding

Een monitor tijdens het thuiswerken voorkomt ook dat je een verkeerde zithouding aanneemt. Dit voorkomt eventuele rug- en nekklachten.

Betere kwaliteit

Met een goede monitor profiteer je van meer details op het scherm. Ook is de kleurweergave vaak beter, waardoor foto’s, video’s en zelfs websites er beter uitzien.

Zo kies je een goede monitor voor thuiswerken

Stel je voor: je werkt al een tijdje thuis en je merkt dat je productiviteit niet meer zo hoog is als voorheen. Je krijgt last van je nek en je ogen, en je voelt je vaak vermoeid. Waar zou dit aan kunnen liggen? Misschien is het wel tijd om je werkplek opnieuw in te richten en te kijken naar de beste monitor voor thuiswerken. Welke monitor voor thuiswerken je moet kiezen? Daar helpen we je graag bij.

Voorkom lichamelijke klachten

Een goede monitor voor thuiswerken heeft niet alleen een juiste schermgrootte en goede resolutie, maar ook ergonomische functies om lichamelijke klachten te voorkomen. Het is belangrijk dat de monitor verstelbaar is in hoogte, kantelbaar en draaibaar. Zo kun je jouw monitor perfect afstellen op jouw lichaam, zorg je voor een gezonde werkhouding en kies je de beste monitor voor thuiswerken.

Welke monitor voor thuis kiezen?

Maar hoe kies je dan de beste monitor voor thuiswerken? Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk formaat monitor het beste bij jouw werkplek past. Een schermgrootte tussen de 24 en 27 inch is vaak ideaal voor thuiswerken. Maar ook de resolutie van de monitor is belangrijk. Zo biedt een Full HD (1080p) resolutie vaak voldoende voor standaard thuiswerk activiteiten. Mocht je veel met grafische programma’s werken, dan is een hogere resolutie aan te raden.

Aansluitmogelijkheden en kosten

Naast de hierboven genoemde specificaties, is het belangrijk om te kijken naar de aansluitmogelijkheden en de prijs van de monitor. Zorg ervoor dat je monitor voldoende aansluitmogelijkheden heeft, zodat je verschillende apparaten kunt aansluiten. En bedenk van tevoren wat je budget is voor een nieuwe monitor, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Laat je informeren

Als je op zoek bent naar de beste monitor om te kopen, dan is het aan te raden om je goed te laten informeren. Zo kun je weloverwogen keuzes maken en voorkom je een miskoop. Kortom, een goede monitor voor thuiswerken is onmisbaar. Het verbetert niet alleen de productiviteit, maar ook de ergonomie van je werkplek. Door te kijken naar de juiste schermgrootte, resolutie, ergonomie, aansluitmogelijkheden en prijs, kun je een weloverwogen keuze maken en zorg je voor een gezonde en efficiënte werkomgeving.

Welke monitor jij nodig hebt voor thuiswerken, is afhankelijk van het werk dat je doet. Voor dagelijkse kantoorwerkzaamheden volstaat een 24 of 27 inch beeldscherm met Full HD resolutie bijvoorbeeld prima. Bestaat jouw werk uit het bewerken van foto’s en/of video’s? Dan zijn andere specificaties, zoals kleurdiepte en kleurruimte, essentieel. Kortom, welke monitor voor jou het beste is, hangt af van je doeleinden.

Over het algemeen worden monitors geleverd op een monitorvoet. Wil je de monitor bevestigen aan een monitorarm? Kijk dan goed welke VESA maat het beeldscherm heeft en zoek hiervoor een bijpassende arm.

Beste duurzame monitor voor thuiswerken