Beste muis voor thuis en kantoor

De juiste muis zorgt ervoor dat je optimaal kunt werken, studeren of gamen achter je computer of laptop. Maar welke muis past bij jouw computeractiviteiten? We helpen je op weg door de beste muizen van dit moment op een rij te zetten.

De beste muizen op een rij

Review:

Wil je een uitstekende allround muis voor je computer of laptop zonder enorm veel geld te betalen? Dan is de Logitech Signature M650 de muis die je zoekt. Deze draadloze muis ligt enorm comfortabel in de hand en doet precies wat een muis hoort te doen. Je kunt de Signature M650 van Logitech eenvoudig verbinden met je computer via bluetooth en/of usb aansluiting. Verder is de muis enorm stil en kun je dus geruisloos veel klikken. Kortom, wij bestempelen de Logitech Signature M650 als beste allround muis voor computers en laptops.

Review:

Zoek je de beste muis voor voor het spelen van games? Dan is de Logitech G502 X Lightspeed een uitstekende keuze. Deze gaming muis is zowel draadloos als bedraad verkrijgbaar en is erg veelzijdig. Zo stel je zelf de snelheid van de HERO-sensor in tot wel 25.600 dpi, stel je 13 verschillende knoppen naar wens in en gaat de accu van de draadloze variant erg lang mee.

Review:

Als je een comfortabele draadloze muis zoekt van kwaliteit, dan zit je met de Logitech MX Master 3S Grafiet goed. Deze muis beschikt over een accu die enorm lang mee gaat. Daarnaast is de connectiviteit uitstekend waardoor de draadloze muis altijd en snel reageert. Ook vind je op de MX Master 3S Grafiet van Logitech een extra scrollwiel, waarmee je extra snel door documenten of pagina’s heenscrollt. Kortom, de Logitech MX Master 3S Grafiet is een erg veelzijdige draadloze muis waarmee je comfortabel en efficiënt kunt werken!

Review:

Is ergonomische voor jou een belangrijk onderwerp? Of heb jij bij normale computermuizen snel last van pols- of handklachten? Dan is de verticale ergonomische muis van Logitech misschien iets voor jou. Deze muis is zo vormgegeven, dat hij perfect aansluit op je handpalm. Hierdoor voorkom je belasting van je pols en pezen, waardoor je feilloos urenlang achter je computer doorbrengt.

Het belang van een goede muis

Een muis is, naast een goede monitor en een toetsenbord, een essentiële accessoire om prettig en efficiënt te kunnen werken, gamen of studeren achter je computer of laptop. De voordelen van een goede computermuis zijn:

 • Verhoogde productiviteit
 • Betere prestaties
 • Ergonomisch comfort
 • Meer plezier

Beste muis voor jou kiezen

De zoektocht naar een comfortabele muis is erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Welke muis voor jou het beste is, kan voor iemand anders juist minder goed zijn. Bij het kiezen van een goede muis zijn de volgende aspecten belangrijk:

 • De grootte van jouw hand
  Idealiter past een computermuis perfect in jouw handpalm. Als je een nieuwe muis gaat kiezen is het dus belangrijk dat je eerst de maten van je hand opmeet. Op basis daarvan kun je gericht op zoek naar een comfortabele muis. Om te bepalen welk formaat muis voor jou het beste is, meet je zowel de breedte als de lengte van je hand op. Meet de breedte van je hand inclusief je duim. De lengte meet je van het begin van je pols tot het topje van je langste vinger. Heb je de afmetingen van je hand gevonden? Bekijk hieronder welke muisgrootte voor jou het beste is:
  • Kleine muis: handbreedte 70-80 mm, handlengte 165-178 mm.
  • Middelgrote muis: handbreedte 75-90 mm, handlengte 179-198 mm.
  • Grote muis: handbreedte 85-100 mm, handlengte 198-220 mm.
 • Je computeractiviteiten
  De juiste muis beschikt over functies en specificaties die perfect aansluiten bij jouw activiteiten. Bepaal daarom vooraf welke aspecten voor jou belangrijk zijn. Game je bijvoorbeeld veel? Dan wil je kunnen profiteren van extra knoppen en nauwkeurige sensoren. Scroll je tijdens je computeractiviteiten lange pagina’s af? Dan heb je misschien extra behoefte aan een programmeerbaar scrollwieltje.
 • Je voorkeuren
  Natuurlijk is er ook nog het een en ander afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wil je bijvoorbeeld een bedrade muis of liever een draadloze? Wil je zoveel mogelijk je pols ontlasten met een ergonomisch ontwerp of los je dit op met een ergonomische muismat? Zo zijn er nog een aantal onderwerpen waar je zelf een mening over zult hebben. Neem deze dan ook zeker mee in je zoektocht naar de beste computermuis.

Verschillende typen computermuizen

Een muis is een onmisbaar gereedschap voor dagelijks computergebruik, of je nu werkt, speelt of ontspant. Computermuizen zijn er echter in allerlei soorten en maten. Dus hoe bepaal je welke muis voor jou het beste is? Dat is afhankelijk van jouw gebruik en behoeften. Hieronder beschrijven we kort de verschillende soorten computermuizen.

Allround muizen

Een goede allround muis is waar veel mensen behoefte aan hebben. Zo’n doorgaans veelzijdige muis is comfortabel en reageert snel op het bewegen en klikken van de gebruiker. Het is je persoonlijke keuze of je voorkeur uitgaat naar een bedrade muis of een draadloze muis. Allround muizen zijn geschikt voor enorm veel dagelijkse activiteiten. Denk aan kantoorwerk, studeren of simpelweg browsen.

Gaming muizen

Fanatieke gamers weten dat een goede gaming muis ontzettend belangrijk is voor zijn of haar gaming prestaties. De beste gaming muizen maken het verschil tussen winnen of verliezen. Zo bieden deze speciale game muizen razendsnelle respons, extra knoppen, aanpasbare DPI-instellingen en een ergonomisch ontwerp. Vaak beschikken gaming muizen ook nog over aanpasbare RGB-verlichting.

Draadloze muizen

Draadloze muizen zijn erg populair, omdat ze erg veel vrijheid bieden. Je bent niet afhankelijk van een kabel en deze kabel ligt dan ook nooit in de weg. De beste draadloze muizen hebben een goede connectiviteit en een lange batterijduur. Zo kun je urenlang ongestoord en efficiënt achter je computer of laptop zitten zonder beperkingen. Bekijk de beste draadloze muis van dit moment in de lijst bovenaan deze pagina. Heb je zelf een draadloze muis gevonden die erg goed bevalt? Laat het ons dan vooral weten!

Ergonomische muizen

Ergonomische muizen zijn speciaal ontworpen om hand- en polsklachten te voorkomen. De beste ergonomische muizen hebben een verticaal ontwerp, waardoor de handpositie erg natuurlijk is en RSI klachten worden voorkomen. Dankzij extra verstelbare functies en de comfortabele vormen kun je pijnvrij en efficiënt werken, zelfs tijdens lange sessies.

Veelgestelde vragen over muizen

Doorgaans is een bedrade muis net iets beter dan een draadloze muis. De kwaliteit van een muis wordt uitgedrukt in DPI, oftewel Dots Per Inch. Bij bedrade muizen ligt deze vaak net wat hoger dan bij draadloze muizen. Al is het verschil tegenwoordig enorm klein.

Een laser muis is doorgaans beter voor nauwkeurigheid en werkt op meer oppervlakken, terwijl een optische muis prima is voor algemeen gebruik en vaak goedkoper is. Wil je de beste muis? Kies dan voor een muis met laser sensor.

Muis kiezen

Het kiezen van de beste muis vraagt om een geduldige zoektocht. Bepaal voor jezelf goed wat je behoeften zijn en lees altijd goed de productreviews om erachter te komen hoe bestaande gebruikers de muis ervaren. Zo vind je snel genoeg de muis die het beste bij jou past. Heb je naast een nieuwe muis ook nog andere goede toebehoren voor je computer nodig? Bekijk dan ons artikel over de beste toetsenborden of beste webcams.

Beste allround muis
Beste gaming muis