Beste 27 inch monitoren

Een 27 inch monitor biedt veel schermruimte en is daarom ideaal voor activiteiten zoals gaming, grafisch ontwerp en beeldbewerking. Dankzij het 27 inch formaat kun je meer opgaan in je game of serie. Ook kun je erg fijn werken of studeren doordat je meerdere vensters naast elkaar kunt plaatsen. Als je kiest voor een 27 inch scherm, zijn een aantal specificaties erg belangrijk. Ontdek alles wat je moeten weten bij het kopen van een 27 inch monitor en ontdek onze keuzes!

Wat is een 27 inch monitor

Een 27 inch monitor is een beeldscherm met een diagonaal van 69 centimeter. Dit formaat is erg populair onder gamers en professionele gebruikers, zoals grafisch ontwerpers, vanwege de extra schermruimte die het biedt. Een 27 inch monitor kan ook een goede keuze zijn voor thuisgebruik, zoals studeren, werken of het kijken van films en series. Is een 27 inch monitor iets wat je zoekt? Dan is het aan te raden te kiezen voor QHD of een 4K resolutie. Een 27 inch scherm is doorgaans te groot voor full HD, omdat dit kan resulteren in onscherp beeld.

27 inch monitor

Een 27 inch monitor kopen: waar moet je op letten?

Er is een ruime selectie aan 27 inch monitors beschikbaar. Als je op zoek gaat naar een monitor van dit formaat zul je dat al snel ontdekken. Om de juiste te kiezen, moet je eerst voor jezelf weten wat je precies nodig hebt. Bepaal bij het kopen van een 27 inch monitor daarom vooraf voor welke doeleinden je het beeldscherm wilt gebruiken en welke specificaties daarbij passen. Stel jezelf daarom de volgende vragen om je wensen in kaart te krijgen:

  • Waar wil ik de monitor voor gebruiken? (studeren, thuiswerken, gamen, beeldbewerking?)
  • Is een 27 inch formaat monitor hiervoor de juiste keuze?
  • Wil ik een beeldscherm met een hoge 4K resolutie of is QHD ook voldoende?
  • Welke uitgang(en) heeft mijn laptop?
  • Heb ik speciale wensen, zoals een gebogen monitor of extra breed scherm?

Met de antwoorden op bovenstaande vragen, heb je een goede samenvatting van jouw ideale monitor. Om je te helpen de juiste antwoorden te vinden, zetten we de belangrijkste specificaties van een 27 inch monitor voor de populairste activiteiten voor je op een rij.

Voor studeren en (thuis)werken

Als je een extra monitor wilt gebruiken voor thuisgebruik zoals studeren of werken, is het vooral belangrijk dat het 27 inch formaat groot genoeg is voor je werkzaamheden. Werk je vaak met meerdere vensters tegelijk? Dan is het fijn om deze naast elkaar te kunnen plaatsen. Bij een 27 inch monitor is dit goed mogelijk! Wil je meerdere monitors naast elkaar plaatsen? Dan zijn 24 inch monitors misschien een betere keus. Tot slot is het vanzelfsprekend ook van belang dat de aansluitingsmogelijkheden van de monitor passen bij die van je laptop of computer. Let hier dus ook goed op bij de aankoop.

Voor gamers

Voor gamers zijn een aantal specificaties extra belangrijk in een 27 inch monitor:

  1. Reactietijd: Een lage reactietijd (2 milliseconden of lager) zorgt ervoor dat het scherm snel op inputs reageert, wat nodig is voor een vlotte gameplay.
  2. Verversingssnelheid: Een hoge verversingssnelheid (144 Hz of hoger) zorgt ervoor dat het scherm bewegingen vloeiend weergeeft zonder haperingen. Dit is erg belangrijk voor voor een optimale game-ervaring.
  3. Resolutie: Een hoge resolutie (QHD of 4K) zorgt voor scherpe en gedetailleerde beelden.
  4. Aansluitmogelijkheden: Uiteraard moet het scherm beschikken over de juiste aansluitingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van je videokaart.

Voor grafisch ontwerpen of fotobewerking

Voor grafisch design en/of fotobewerking zijn naast een hoge resolutie (QHD of 4K) ook de kleurbetrouwbaarheid en mogelijkheden tot kalibreren belangrijk. Zoek daarom naar een 27 inch monitor met een hoge kleurweergave. Waar sRGB voldoende is voor normaal gebruik, kun je voor het bewerken van foto’s beter kiezen voor een monitor die AdobeRGB (aRGB) ondersteunt. Doe je ook aan videobewerking? Kies dan voor DCI-P3. Vaak wordt bij deze specificaties een percentage genoemd. Dit geeft aan hoeveel kleuren door de monitor worden gedekt. Kies voor de beste kleurweergave dan ook voor 100%.

Zo kiezen wij de beste 27 inch monitors

Een aantal specificaties vinden wij extra belangrijk bij een 27 inch monitor. Hier letten we daarom extra op bij het kiezen van de beste 27 inch monitors van het moment.

Resolutie

De schermresolutie is het allerbelangrijkst. Niemand wil bovendien werken, studeren, gamen of andere activiteiten uitvoeren op een scherm dat onscherp is.

Snelheid

Ook de snelheid van het beeldscherm moet optimaal zijn. Zo moet de verversingssnelheid en de reactiesnelheid dermate zijn, dat beelden vloeiend en zonder hapering worden ervaren.

Screen-to-body ratio

Als een scherm dunne randen heeft, oogt dat niet alleen strak en minimalistisch, mar het zorgt er ook voor dat je optimaal meerdere schermen naast elkaar kunt plaatsen.

Veelgestelde vragen over 27 inch beeldschermen

Een 27 inch monitor is een beeldscherm met een diagonaal van 69 centimeter en is erg populair voor thuisgebruik.

Een beeldscherm van 24 inch heeft een doorsnede van 61 centimeter, terwijl een beeldscherm van 27 inch een schermdiagonaal heeft van 69 centimeter.

Beste 27 inch monitor: onze keuzes

Wij adviseren bij een 27 inch monitor altijd te gaan voor een QHD of 4K resolutie en een minimale verversingssnelheid van 75 Herz. Combineer dit met een energiezuinig label en een betaalbare aankoopprijs en je hebt de beste 27 inch monitor gevonden. Wij zijn jaarlijks druk bezig met het testen van diverse monitors en zetten de beste 27 inch monitors hierboven voor je neer. Zelf enthousiast over een monitor? Laat het ons dan weten en misschien verschijnt deze binnenkort in bovenstaande lijst!

Het juiste formaat beeldscherm kiezen

Benieuwd welke monitors nog meer verkrijgbaar zijn? Lees onze andere keuzewijzers:

Beste 27 inch monitor voor thuiswerken