Beste webcam voor thuis en kantoor

Er zijn meerdere reden om te investeren in een goede webcam. Zowel voor je thuiswerkplek als op kantoor. Ontdek met welke webcams jij waar voor je geld krijgt in onze lijst met beste webcams van 2024!

De beste webcams op een rij

Review:

Een uitstekende allround webcam voor je thuiswerkplek of op kantoor.

Review:

Zoek je een goede webcam speciaal voor streaming? Dan is de Logitech C922 Pro Stream Webcam een goede keuze!

Review:

Ben je op zoek naar een webcam met een ruim gezichtsveld voor video conferenties? Dan zit je goed met het Group video conferencing systeem van Logitech.

De voordelen van een goede webcam

Het kopen van een webcam wordt steeds populairder. Vooral sinds we massaal meer zijn gaan thuiswerken sinds de coronacrisis, maar ook omdat online meetings simpelweg vaker plaatsvinden. Ondanks dat de meeste laptops tegenwoordig al een ingebouwde camera bevatten, gaan toch veel laptop-gebruikers op zoek naar een betere webcam. Dat komt omdat de beste webcams diverse voordelen hebben te bieden. We zetten deze voordelen op een rij:

 • Betere videokwaliteit
  Een voor de hand liggend voordeel van een externe webcam, is dat de videokwaliteit over het algemeen beter is dan de beeldkwaliteit van een ingebouwde webcam. De beste webcams beschikken over een hoge resolutie en levert daardoor enorm scherpe beelden tijdens videovergaderingen, livestreams of opnames.
 • Betere kijkhoek
  Een ander voordeel van een webcam voor op je monitor is dat het een betere kijkhoek biedt. De meeste webcams plaats je eenvoudig bovenop je monitor waardoor je op een natuurlijke manier in beeld wordt gebracht. Niet alleen voorkomt dit dat je vanaf onderaf in beeld bent, zoals vaak bij een laptop het geval is, maar zorgt ook voor een professionele uitstraling. Iets wat vooral erg belangrijk is in zakelijke meetings.
 • Geavanceerde functies en specificaties
  Goede webcams zijn uitgerust met innovatieve technologieën die zorgen voor goede prestaties bij alle omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes met weinig ligt of gehorige ruimtes met veel achtergrond geluid. De beste webcams brengen je ten allen tijde goed in beeld en zorgen dat je altijd verstaanbaar bent. Verder beschikken veel webcams ook over andere speciale functies, zoals autofocus, gezichtsherkenning en zoommogelijkheden.

Veelgestelde vragen over webcams

Bij het kopen van een webcam moet je letten op de volgende zaken:

 1. Resolutie: Kies voor minimaal 1080p voor scherpe beelden.
 2. Frame rate: 30 fps is standaard, 60 fps is beter voor vloeiendere video.
 3. Lens: Glaslenzen geven vaak betere kwaliteit dan plastic.
 4. Microfoon: Ingebouwde microfoons zijn handig, maar externe microfoons bieden vaak betere geluidskwaliteit.
 5. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de webcam compatibel is met je besturingssysteem en software.
 6. Prijs: Vergelijk functies binnen je budget.
 7. Extra functies: Denk aan autofocus, automatische lichtcorrectie en een privacyshutter.

Ga bovenstaande punten langs om de beste webcam voor jouw situatie te vinden.

Over het algemeen zijn nagenoeg alle webcams geschikt voor Teams. Zo kun je simpelweg videobellen via de ingebouwde webcam op je laptop, maar ook een externe webcam. Laat je inspireren door de beste webcams hierboven wanneer je op zoek gaat naar een webcam voor Microsoft Teams.

Beste webcam kiezen

Het kiezen van een goede webcam vraagt om een zorgvuldig vooronderzoek. Gelukkig hebben wij dit al voor je gedaan en vind je de beste videocamera’s voor je laptop of computer hierboven al. Belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een webcam zijn: de beeldresolutie (minimaal 720p HD, bij voorkeur 1080p Full HD), de beschikbaarheid van autofocus en de kijkhoek van de camera. Let daarnaast ook goed op de ingebouwde microfoon voor de geluidskwaliteit. Verder voorkomt een goede framerate (bijv. 30 frames per seconde) schokkerige beelden. Controleer uiteraard ook vooraf of de webcam compatibel is met jouw apparaat en besturingssysteem. Tot slot zijn extra privacyfuncties zoals een fysieke sluiter, regelmatige software-updates en het lezen van productreviews ook altijd aan te raden bij het kopen van een webcam.

Wil jij je werkplek optimaal inrichten? Kies dan ook zorgvuldig je andere computer toebehoren. Aan te raden koopwijzers zijn:

Beste webcam voor video conferenties