Beste monitor voor PS5

Om het volledige potentieel van een PlayStation 5 (PS5) te benutten, heb je meer nodig dan alleen de console. Met een monitor die is ontworpen om te werken met de hoge prestaties van de PS5 kun je het verschil maken tussen een gemiddelde en een uitzonderlijke game-ervaring. Daarom helpen wij je op weg de beste monitor voor de PS5 te vinden!

De beste PS5 monitoren op een rij

Review:

Wil je het beste van het beste en de ultieme gaming ervaring? Dan adviseren wij de Samsung Odyssey G85 OLED. Met 175 Hz verversingssnelheid en 0,03 ms reactietijd speel je op deze monitor spellen in extreme snelheid. De beeldweergave is daarbij ontzettend goed dankzij het OLED paneel, de QHD resolutie, DisplayHDR400 en een DCI-P3 kleurenprofiel. Kortom: de Samsung Odyssey G85 OLED monitor is de perfecte keuze voor het gamen op een PlayStation 5!

Kenmerken:

34 inch QHD OLED paneel Ultrawide (21:9) 175 Hz 0,03 ms reactietijd DisplayHDR 400 Anti reflecterend scherm
Samsung G5 C34G55TWWU
Beste PlayStation 5 monitor voor laag budget

Review:

Als je van een groot scherm, goede beeldweergave en een vloeiende gameplay houdt, dan haal je met de Odyssey G5 LC34G55TWWPXEN ook een uitstekende monitor voor je PlayStation 5 in huis. De Odyssey G5 is FreeSync compatibel, beschikt over een verversingssnelheid van 165 Hz en reageert binnen 1 ms. Met andere woorden: een ontzettend complete monitor voor het spelen van games op de PlayStation. En dat alles zonder de hoofdprijs te hoeven betalen. Als je het ons vraagt, is de Odyssey G5 LC34G55TWWPXEN dan ook de beste monitor voor de PlayStation 5 voor mensen met een laag budget!

Kenmerken:

34 inch QHD VA paneel Ultrawide (21:9) 165 Hz 1 ms reactietijd HDR10 Anti reflecterend scherm

Review:

Game jij graag op je PlayStation 5 en wil je kunnen spelen op een beeldscherm met extreem goede kwaliteit, maar niet teveel geld kwijt zijn? Dan is de Philips 32M1N5800A/00 de perfecte monitor voor jou. De monitor beschikt over HDMI 2.1 poorten, waardoor je kunt gamen met een verversingssnelheid van 120 Hz, een reactietijd van 1 ms en een schermresolutie van 4K. En dit alles voor een relatief goedkope prijs. De Philips 32M1N5800A/00 is in 2023 daarom de beste budget keuze voor PlayStation 5 gamers.

Kenmerken:

32 inch 4K IPS paneel Standaard (16:9) 144 Hz 1 ms reactietijd DisplayHDR 400 Anti reflecterend scherm

Wat maakt een monitor geweldig voor de PS5?

De PlayStation 5 (PS5) heeft de wereld van videogaming op zijn kop gezet met zijn ongeëvenaarde prestaties, grafische kwaliteit en baanbrekende spelervaring. Maar om het volledige potentieel van de PS5 te benutten, heb je meer nodig dan alleen de console. Namelijk een goede monitor! Voordat we onze selectie van de beste monitoren voor de PS5 presenteren, is het belangrijk te begrijpen wat een monitor geschikt maakt voor de console. De PS5 ondersteunt 4K-resolutie met snelheden tot 120 frames per seconde (fps), dus idealiter wil je een monitor die deze prestaties kan bijhouden. Ook ondersteunt de PS5 HDMI 2.1, wat een hogere bandbreedte en dus snellere gegevensoverdracht mogelijk maakt. Een monitor met HDMI 2.1 kan daardoor de hoogste prestaties van de PS5 leveren.

Hoe kies je de beste monitor voor de PS5?

Bij het kiezen van een monitor zijn er een aantal belangrijke factoren om te overwegen. De resolutie en vernieuwingsfrequentie zijn uiteraard belangrijk, maar er zijn ook andere factoren die je game-ervaring kunnen beïnvloeden. Deze omvatten de reactietijd van de monitor, de kleurweergave en de grootte van het scherm. Bovendien hebben sommige monitoren ingebouwde luidsprekers, wat handig kan zijn als je geen apart audiosysteem hebt.

De beste monitoren voor de PS5 bij Monitorwijzer.nl

Bovenaan deze pagina vind je onze keuzes voor de beste monitoren voor de PS5. Houd er rekening mee dat we deze selectie hebben samengesteld op basis van een reeks factoren, waaronder de prestaties, de kenmerken, de prijs en de recensies van gebruikers. Lees ook zelf reviews van andere gebruikers. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit van de monitors van verschillende merken. Al deze zaken samen zorgen ervoor dat je de beste gaming monitor vindt, die precies bij jouw wensen past.

Veelgestelde vragen over gaming monitors

De PlayStation 5 kan tot 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) ondersteunen bij 120 frames per seconde. Er zijn ook plannen om in de toekomst via een software-update ondersteuning voor 8K-resolutie (7680 x 4320 pixels) toe te voegen.

Voor de PlayStation 5 is een 4K-monitor met een verversingssnelheid van 120Hz ideaal. De monitor moet ook HDMI 2.1 ondersteuning hebben voor de beste prestaties.

Extra tips voor het gamen op een monitor

Gamen op een monitor kan een totaal andere ervaring zijn dan op een traditionele televisie. Hier zijn enkele extra tips om je game-ervaring op een monitor naar een hoger niveau te tillen:

  1. Stel je monitor correct in: Zorg ervoor dat je de instellingen van je monitor optimaliseert voor de PS5. Dit omvat het aanpassen van de helderheid, het contrast en de kleurinstellingen om de beeldkwaliteit te verbeteren.
  2. Overweeg een monitorstandaard: Een verstelbare monitorstandaard kan je helpen om de monitor op de perfecte hoogte en hoek te plaatsen voor een comfortabele game-ervaring.
  3. Beheer je kabels goed: Kabelbeheer is vooral belangrijk bij het gebruik van een monitor, omdat rommelige kabels niet alleen onooglijk zijn, maar ook je gameplay kunnen belemmeren. Gebruik kabelbinders of een speciale kabelbeheeroplossing om je kabels netjes en georganiseerd te houden.
  4. Investeer in kwaliteitsgeluid: Hoewel sommige monitoren ingebouwde luidsprekers hebben, zijn ze vaak niet opgewassen tegen de geluidskwaliteit van een goede hoofdtelefoon of extern speakersysteem. Overweeg om te investeren in hoogwaardige audioapparatuur om je game-ervaring nog beter te maken.
Beste PlayStation 5 monitor voor laag budget