Beste 34 inch monitoren

Een 34 inch monitor biedt ongeveer een derde meer schermruimte dan een normaal beeldscherm met een 16:9 verhouding. Monitors van dit formaat bieden daardoor veel voordelen en zijn tegenwoordig erg populair. Lees meer over dit type monitor en ontdek welke 34 inch monitors de beste keus zijn.

Wat is een 34 inch monitor

Een 34 inch monitor is een beeldscherm met een diagonaal van 87 centimeter en heeft een beeldverhouding van 21:9. Een beeldscherm van dit formaat wordt daarom ook wel ultrawide monitor genoemd. Het formaat is geschikt voor veel verschillende doeleinden, zoals gaming, foto- en videobewerking, en kantoorwerkzaamheden. Een monitor van 34 inch beschikt over een groot beeldoppervlak en een ruimtelijk effect, waardoor je als gebruiker veel informatie tegelijkertijd kunt zien. Hierdoor is het formaat ideaal voor multitasking met meerdere vensters naast elkaar open te hebben.

34 inch monitor

34 inch monitor kopen? Let hier op.

Een 34 inch monitor is vergeleken met kleinere formaten beeldschermen relatief duur. Als je een monitor van dit formaat gaat kopen, wil je dus waar voor je geld. We adviseren je goed te letten op de volgende punten:

  • Resolutie: Bij een groot scherm van 34 inch, verwacht je scherp beeld. Let daarom bij het kopen van zo’n monitor goed op de resolutie. Hogere resoluties zorgen voor scherpere en meer gedetailleerde beelden. Het advies is om voor minimaal QHD te kiezen en als je budget dat toelaat zelfs 4K.
  • Verversingssnelheid: Ultrawide 34 inch monitors zijn ideaal voor gaming en om fims of series op te kijken. Een vloeiende weergave is daarom erg belangrijk. Voor een mooie weergave van bewegende beelden is een hoge verversingssnelheid van belang. Een verversingssnelheid van minimaal 144Hz wordt daarom aanbevolen.
  • Beeldkwaliteit: Ook de kleurweergave, helderheid en het contrast van het scherm is niet onbelangrijk. Dit bepaalt namelijk de beeldkwaliteit en hoe realistisch het beeld eruitziet. Kijk dus goed of de monitor op deze specificaties goed scoort.
  • Verstelmogelijkheden: Kijk naar de instelmogelijkheden van de monitor, zoals kantelen, hoogteverstelling en/of draaifunctie. Bij een scherm van 34 inch is dit extra belangrijk omdat je je hoofd meer moet bewegen om hoeken van het scherm te kunnen zien. Extra functies zoals kantelen en of draaien zorgen ervoor dat je comfortabel kunt werken en verminderen het risico op rug- en nekklachten.

Zo kiest Monitorwijzer.nl de beste 34 inch monitors

De beste 34 inch monitoren worden gekozen op basis van een aantal aspecten. De belangrijkste lichten we kort toe.

Resolutie

Een 34 inch monitor moet wat ons betreft minimaal een QHD resolutie bevatten om bij de beste keuzes te horen.

Beeldkwaliteit

Het beeldkwaliteit moet bovendien optimaal zijn. Dat betekent: een goede verversingssnelheid en reactietijd, en realistische kleurweergave en helderheid.

Buiging

Een 34 inch monitor werkt extra prettig als het beeld beschikt over een lichte buiging in het scherm. Dit is namelijk goed voor je houding en creëert meer diepte.

Veelgestelde vragen over 34 inch monitors

Een 34 inch monitor is een beeldscherm met een doorsnee van 87 centimeter, gemeten vanaf linksonder tot rechtsboven.

Andere formaten beeldschermen

Op zoek naar goedkopere alternatieven voor een 34 inch beeldscherm? Lees onze andere keuzewijzers: