Beste 24 inch monitoren

24 inch monitors zijn erg populair voor een multi-monitor setup (meerdere schermen naast elkaar). Lees waar je op moet letten bij het kiezen van een 24 inch monitor en ontdek onze keuzes! Op deze pagina vind je onze lijst met beste 24 inch monitors van dit moment.

Wat is een 24 inch monitor

Een 24 inch monitor is een beeldscherm met een diagonaal van 61 centimeter en is daarmee de meest voorkomende maat voor een beeldscherm. Het grote voordeel van 24 inch beeldschermen is dat full hd (1080p) al redelijk scherp oogt en dat ze uitermate geschikt zijn voor een dubbele setup. Dit type monitor is dan ook erg geschikt voor dagelijks gebruik, kantoorwerk of studie. Bovendien is met een QHD of 4K resolutie een 24 inch monitor ook prima in te zetten voor het bewerken van foto’s of video’s.

24 inch monitor

Waar moet je op letten bij het kopen van een 24 inch monitor?

Er zijn ontzettend veel monitors van 24 inch verkrijgbaar. Juist daarom is het belangrijk om je wensen in kaart te brengen, voordat je een beeldscherm van dit formaat gaat kopen. Dit doe je het beste door de volgende vragen te beantwoorden:

  • Waarvoor ga ik de monitor gebruiken?
  • Is een diagonaal van 24 inch (61 cm) voldoende voor deze activiteiten?
  • Heb ik voldoende aan redelijk scherp beeldkwaliteit (full hd) of zoek ik een betere resolutie (QHD/4K)?
  • Over welke uitgang(en) moet mijn monitor beschikken?

Nadat je bovenstaande vragen hebt beantwoordt, weet je al ongeveer waarnaar je op zoek moet. We helpen je op weg voor de juiste antwoorden, door de belangrijkste specificaties per gebruiksdoel op een rij te zetten:

Dagelijks gebruik / studie / kantoorwerk

Voor dagelijkse werkzaamheden is het vooral belangrijk dat het formaat van je monitor prettig is. Wil je vaak kunnen werken met meerdere vensters naast elkaar? Dan is een monitor van 24 inch niet optimaal, maar kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een 27 inch monitor. Uiteraard is daarnaast een minimale vereiste dat de monitor over de juiste aansluitingsmogelijkheden beschikt om je laptop of computer aan te sluiten. Check dit dus goed tijdens je aankoop.

Bewerken van foto’s/video’s

Ben je van plan de 24 inch monitor te gebruiken voor het bewerken van foto’s en/of video’s? Dan is vooral een hoge resolutie (minimaal QHD) erg belangrijk. Ook een hoge kleurweergave en kalibratiemogelijkheden zijn voor deze activiteiten niet onbelangrijk. Kies voor fotobewerking voor een 24 inch monitor met AdobeRGB (aRGB) ondersteuning en voor video voor DCI-P3. Het percentage die vaak in combinatie met deze eigenschappen wordt genoemd, geeft de kleurendekking van de monitor aan. Hierbij geldt: hoe hoger het percentage, hoe hoger de kleurweergave.

Gaming

Wil je de monitor inzetten voor gaming? Dan zijn voornamelijk een snelle reactietijd (2 ms of lager), een hoge verversingssnelheid (144 Hz of hoger), en een hoge resolutie (QHD of 4K) belangrijk. Een beeldscherm die aan deze specificaties voldoet, zorgt voor een goede game-ervaring zonder hapering. Voor een optimale gaming-ervaring is het advies echter om te kiezen voor een groter formaat scherm dan 24 inch.

De voordelen van 24 inch monitors

We zetten de voordelen van 24 inch monitors op een rij:

  • Betaalbaar formaat
  • Uitermate geschikt voor een multi-monitor setup
  • Niet persé QHD of 4K nodig voor scherp beeld
  • Neemt weinig ruimte in beslag

Beste 24 inch monitors: zo komen onze keuzes tot stand

Bij het kiezen van een 24 inch monitor zijn een aantal zaken extra van belang. We leggen de belangrijkste kenmerken voor het bepalen van de beste 24 inch monitors uit.

Prijs

24 inch beeldschermen worden vaak ingezet voor een dubbele monitor setup. Dit houdt in dat men vaak niet één, maar twee monitors van dit formaat koopt. Een goede prijs is dan wel extra belangrijk.

Aansluitingen

Als je meerdere monitors met elkaar wilt laten samenwerken, is het belangrijk dat het beeldscherm beschikt over de juiste aansluitingen. Daarom is dit ook één van de aspecten waar we extra op letten.

Screen-to-body ratio

Vooral bij multi-monitor setups is de screen-to-body ratio van de monitor belangrijk. Dit houdt in dat de randen van het beeldscherm zo klein mogelijk zijn, zodat je zo min mogelijk tussenruimte ziet als je de monitors strak naast elkaar plaatst.

Veelgestelde vragen over 24 inch beeldschermen

Een 24 inch monitor is een beeldscherm met een diagonaal van 61 centimeter.

De prijs van een goede 24 inch monitor varieert doorgaans tussen de €75,- en €300,-.

De voordelen van een curved monitor zijn minimaal bij een beeldscherm van een 24 inch formaat. Het is dus een persoonlijke kwestie of een gebogen scherm de betere keus is.

Beste 24 inch monitor vinden met Monitorwijzer.nl

Het gehele jaar door zoeken wij op internet naar monitors met de beste eigenschappen en functionaliteiten. Vinden wij een (nieuwe) 24 inch monitor die niet mag ontbreken in bovenstaande lijst met beste 24 inch monitors, dan voegen wij deze zo snel mogelijk toe. Op deze manier hopen wij jou te kunnen helpen bij het vinden van een geschikte monitor van 24 inch.

Het juiste formaat beeldscherm kiezen

Twijfel je over welk formaat monitor bij jou past? Lees onze andere keuzewijzers: