32 inch monitor keuzewijzer

Een 32 inch monitor biedt veel schermruimte en is daarom een goede keuze voor mensen die graag met meerdere vensters tegelijk werken, foto's bewerken en/of een extra beeldscherm willen inzetten voor gamen of het kijken van series. Ontdek waar je op moet letten bij het kopen van een 32 inch beeldscherm met onze keuzewijzer!

Wat is een 32 inch monitor

Een 32 inch monitor is een beeldscherm met een schermdiagonaal van 81 cm. Beeldschermen van dit formaat zijn ideaal voor de meeste kantoortaken, thuisgebruik en entertainment. Een monitor van 32 inch is groot genoeg om meerdere vensters tegelijkertijd weer te geven, maar nog steeds compact genoeg om op je bureau neer te kunnen zetten. Ben je op zoek naar een monitor dat net iets groter is dan een standaard 27 inch monitor? Dan is een monitor van 32 inch een logische keuze.

32 inch monitor

Waar je op moet letten als je een 32 inch monitor gaat kopen

Bij het kopen van een 32 inch monitor is het belangrijk om te letten op de volgende aspecten:

  • Resolutie: Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de beelden. Zorg er daarom voor dat de resolutie van het beeldscherm zo hoog mogelijk is.
  • Verversingssnelheid: Een hoge verversingssnelheid is belangrijk voor vloeiende beelden. Wil je de 32 inch monitor gebruiken voor gamen of het kijken van series? Dan wordt een verversingssnelheid van 144 Hz of hoger aangeraden.
  • Reactietijd: De reactietijd geeft aan hoe snel een monitor reageert bewegingen. Ook dit aspect is extra belangrijk als je van gamen of series kijken houdt.
  • Connectiviteit: Zorg ervoor dat de monitor de juiste aansluitingen heeft voor het apparaat dat je wilt aansluiten. Denk aan HDMI, DisplayPort of bijvoorbeeld USB-C.
  • Extra functies: Bepaal voor jezelf wat je nog meer belangrijk vindt. Overweeg bijvoorbeeld functies als ingebouwde luidsprekers, een camera of een verstelbare standaard.

Zo kiezen wij de beste 32 inch monitors

Bij onze speurtocht naar de beste 32 inch monitor kijken we naar diverse aspecten. Hieronder lichten we de belangrijkste aspecten toe.

Resolutie

Bij alles wat je op een monitor doet, is het belangrijk dat het beeld scherp is. De resolutie van de monitor is daarom het eerste punt waarop we beoordelen of een 32 inch monitor aan te raden is of niet.

Snelheid

Niemand vindt het prettig op een sloom beeldscherm te werken. We letten daarom goed op de verversingssnelheid en de reactietijd van een beeldscherm. Deze moeten namelijk acceptabel zijn om als “goed” te worden gezien.

Veelgestelde vragen over 32 inch monitors

Een 32 inch monitor is een beeldscherm met een schermdiagonaal van 81 centimeter en is daarmee ideaal voor werkgerelateerde taken, grafische vormgeving en entertainment.

Het juiste formaat beeldscherm kiezen

Er nog niet uit welk formaat monitor je zoekt? Lees onze andere keuzewijzers:

Beste 32 inch gaming monitor