Dit zijn de voordelen van een dubbele monitor setup

HomeInspiratieDit zijn de voordelen van een dubbele monitor setup

Dubbele monitor setups, ook wel bekend als multi-monitor of dual-monitor setups, zijn erg populair onder mensen die veel op hun computer of laptop werken. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van het gebruik van meerdere beeldschermen en ontdek je hoe ze je werkdag kunnen verbeteren.

Groot werkgebied

Allereerst bieden dubbele monitor setups een groter werkgebied op het scherm. In plaats van te moeten schakelen tussen verschillende programma’s of schermdelen op één enkel scherm, kun je alles wat je nodig hebt op een oogopslag bekijken door het op verschillende monitoren te verdelen. Dit kan vooral handig zijn als je werkt met veel verschillende programma’s tegelijk, of als je veel met tabellen of spreadsheets werkt en graag twee of meer schermen naast elkaar hebt staan.

Hogere productiviteit

Ten tweede kan het gebruik van meerdere monitoren ook de productiviteit verhogen. Je kunt bijvoorbeeld één monitor gebruiken voor je e-mail en chatvensters, terwijl je op een andere monitor werkt in je browser of documenten. Dit kan helpen om afleiding te verminderen en je te concentreren op één taak tegelijk. Bovendien kun je met meerdere monitoren ook gemakkelijker multitasken, wat uw werkdag efficiënter kan maken.

Minder handelingen

Een ander voordeel van dubbele monitor setups is dat ze je in staat stellen om meer informatie op het scherm te laten zien zonder dat je hoeft te zoomen of te scrollen. Dit kan vooral handig zijn als je werkt met grote hoeveelheden gegevens of als je regelmatig gebruikmaakt van tools zoals kaarten of grafieken.

Ergonomisch werken

Verder kan het gebruik van meerdere monitoren ook de ergonomie verbeteren. Als je meerdere schermen op ooghoogte hebt en je niet hoeft te draaien of te leunen om bepaalde informatie te bekijken, helpt dit nek- en rugklachten te voorkomen.

Dubbele monitor setup gebruiken?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je overweegt om meerdere monitoren te gebruiken. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je genoeg ruimte hebt op je bureau om de monitoren op te zetten. En daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de monitoren op de juiste hoogte staan, zodat je comfortabel kunt werken met een goede zithouding. Heb je niet heel veel ruimte op je bureau? Zet dan 24 inch monitors in voor je dubbele opstelling. Dit formaat beeldscherm is namelijk erg goed geschikt hiervoor.