27 inch curved monitor

Een 27 inch curved monitor is een goede keuze als je van optimale beleving houdt en niet teveel ruimte kwijt wilt zijn op je bureau. Ontdek de voordelen en bekijk onze topkeuzes voor een 27 inch curved beeldscherm.

Wat is een 27 inch curved monitor?

Een 27 inch curved monitor is een beeldscherm met een diagonaal van 69 centimeter en een gebogen schermvlak. De curve in het scherm biedt meer beleving, omdat het beeld perfect aansluit bij je gezichtsveld en bovendien extra diepte creëert. Hierdoor wordt vermoeidheid van de ogen verminderd en is de kijkhoek optimaal. Dit bevordert niet alleen je productiviteit, maar ook je zithouding.

27 inch curved monitor

De voordelen van een curved monitor met een diagonaal van 27 inch

Een curved monitor biedt diverse voordelen. Welke dit zijn, leggen we uit:

  • Allereerst is een 27 inch curved monitor erg prettig voor je ogen. De buiging in het scherm zorgt voor een meer natuurlijke kijkervaring en verkleint de kans op irritante reflecties van het licht. Hierdoor raken je ogen minder vermoeid.
  • Daarnaast resulteert een curve in je scherm in een groot gezichtsveld, waarbij je nauwelijks je nek hoeft te belasten om alle hoeken te kunnen zien. De afstand tot het scherm is voor iedere hoek hetzelfde, waardoor je het volledige beeld even goed kunt waarnemen.
  • Ook biedt een 27 inch gebogen monitor veel werkruimte, waardoor je met twee of meer programma’s tegelijk kunt werken en veel productiever kunt zijn.

Eigenschappen van de beste 27 inch curved monitors

Een curving in je beeldscherm zorgt voor een prettige ervaring. De beste 27 inch curved monitors beschikken wat ons betreft over de volgende eigenschappen.

Scherp beeld

Dat het beeld scherp moet zijn van je nieuwe monitor staat vast. Een goede 27 inch curved monitor heeft dan ook minimaal een QHD schermresolutie.

Snel & vloeiend

Een monitor moet snel en vloeiend aanvoelen. Dat betekent dat de verversingssnelheid en de reactietijd van het scherm goed moet zijn.

Veelgestelde vragen over 27 inch curved monitors

Hoe groot is een 27 inch curved monitor?

Een curved monitor van 27 inch is een beeldscherm met een schermdiagonaal van 69 centimeter. Daarmee is de monitor ideaal geschikt voor plaatsing op kleine tot middelgrote bureaus.

Meer curved monitor formaten

Gebogen beeldschermen vind je in diverse soorten en maten. Bekijk onze andere pagina’s om meer te weten te komen: