Thuiswerken met 2 beeldschermen: super efficiënt!

HomeInspiratieThuiswerken met 2 beeldschermen: super efficiënt!

Je werkt al een tijdje thuis en je merkt dat het soms lastig is om geconcentreerd te blijven werken. Herkenbaar? Met een tweede beeldscherm kun je efficiënter werken en meer focus behouden. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van thuiswerken met 2 beeldschermen.

Wat is een tweede beeldscherm?

Een tweede beeldscherm is een extra monitor die je aansluit op je laptop of computer. Het voordeel hiervan is dat je meer schermruimte hebt om op te werken. Zo kun je bijvoorbeeld op het ene scherm je werkdocumenten openen en op het andere scherm je e-mails beantwoorden. Een tweede beeldscherm aansluiten op je laptop is super eenvoudig en kan via een HDMI kabel. Bij de meeste beeldschermen wordt deze erbij geleverd. 

Efficiënter thuiswerken met 2 beeldschermen

Met een tweede beeldscherm kun je efficiënter werken. Het scheelt namelijk tijd en gedoe als je niet steeds tussen verschillende programma’s hoeft te switchen. Je opent op het ene scherm een PowerPoint-presentatie en op het andere scherm maak je aantekeningen maken. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens tijdbesparend. Je hoeft immers niet steeds van venster te wisselen, wat afleiding zal voorkomen.

Minder stress

Daarnaast kan werken met een tweede beeldscherm stress verminderen. Door het overzicht dat je hebt, kun je je beter concentreren op je werkzaamheden. Het gevoel dat je veel te doen hebt en dat je het overzicht kwijt bent, kan hierdoor afnemen. Bovendien kan het werken met twee beeldschermen zorgen voor een meer ontspannen werkhouding.

Kostenbesparend

Voor werkgevers kan het ook interessant zijn om te investeren in thuiswerken met 2 beeldschermen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de productiviteit gemiddeld met 40% omhoog gaat, afhankelijk van het soort werk dat je doet. Aan je baas vragen om een extra beeldscherm thuis is dus voor beide partijen voordelig!

Wat voor beeldschermen zijn geschikt?

Als je overweegt om een tweede beeldscherm voor thuiswerken aan te schaffen, is het belangrijk om te letten op de resolutie en grootte van het scherm. Het is aan te raden om voor een scherm te kiezen dat minimaal Full HD (1920×1080) resolutie heeft. Ook is het handig om te letten op de grootte van het scherm. Een scherm van 24 inch is vaak voldoende voor thuisgebruik. Als je meer wilt weten over de verschillende soorten beeldschermen, kun je een kijkje nemen op onze website.

Tips voor extra productiviteit

Een goede tip is om je werkplek op te ruimen voordat je begint met werken. Een opgeruimde werkruimte kan je helpen je geest te concentreren op de taak die voor je ligt. Zorg ervoor dat je bureau schoon en georganiseerd is en dat er geen onnodige afleidingen in de buurt zijn. Daarnaast kan het helpen om voldoende buitenlucht te krijgen, een wandeling in je pauze kan wonderen verrichten! 

Op een rijtje

Thuiswerken met twee beeldschermen biedt vele voordelen. Je werkt efficiënter en behoudt meer focus, waardoor je productiever bent. Bovendien kan het werken met een tweede beeldscherm stress verminderen en zorgen voor een meer ontspannen werkhouding. Als je overweegt om een tweede beeldscherm aan te schaffen, is het belangrijk om te letten op de resolutie en grootte van het scherm. Op onze website vind je uitgebreide koopwijzers en vergelijkingen om je te helpen de beste keuze te maken.