Een goede werkhouding dankzij een extra monitor

HomeInspiratieEen goede werkhouding dankzij een extra monitor

Een goede werkhouding is belangrijk voor de gezondheid van je lichaam, maar ook je productiviteit. Als je veel werkt of studeert achter je laptop, is het soms lastig een prettige zithouding aan te nemen. En dat ga je vroeg of laat voelen in je rug of nek. Een goed hulpmiddel om dit te voorkomen, is gebruikmaken van een extra monitor. In dit artikel bespreken we hoe een monitor bijdraagt aan een goede werkhouding en wat je moet weten bij het kiezen van de juiste monitor voor jouw werkomgeving.

De voordelen van een monitor voor je zithouding

Een monitor helpt bij een goede zithouding door de volgende factoren:

  1. Juiste hoogte: een monitor kun je op ooghoogte plaatsen, waardoor je niet krom hoeft te zitten om het scherm te kunnen zien. Bij een laptop alleen, is dit erg lastig.
  2. Goede afstand: je hebt meer grip op de afstand tot het scherm. Hierdoor hoef je minder te leunen.
  3. Verstelbaar: de beste monitors zijn verstelbaar in hoogte en kijkhoek, waardoor je ze precies kunt instellen zoals jij dat fijn vindt.

De gevolgen van een slechte zithouding

Een monitor helpt dus bij een gezonde zithouding tijdens het werken of studeren. Maar waarom is dit nou zo belangrijk? Een slechte zithouding kan verschillende negatieve gevolgen hebben. Zo kan het leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn, nek- en rugpijn, stijve schouders en spieren, verminderde bloedsomloop en zelfs chronische aandoeningen op de lange termijn. Het zitten in een verkeerde houding voor langere tijd, kan zelfs leiden tot stress en verminderde productiviteit. Het is daarom belangrijk om er alles aan te doen om een comfortabele en gezonde zithouding aan te nemen tijdens het werken achter een scherm.

Een nieuwe monitor als oplossing

Om diverse gezondheidsklachten te voorkomen doe je er dus goed aan om je laptop aan te sluiten op een monitor. Het is goed voor je lichaam, maar het werken op twee schermen bevordert ook nog eens je productiviteit. Een win-win situatie dus. Lees alles over het vinden van een monitor voor jouw (thuis)werkplek op Monitorwijzer.nl.