Dit is waarom de verstelbaarheid van een monitor belangrijk is

HomeTipsDit is waarom de verstelbaarheid van een monitor belangrijk is

Een praktisch punt dat je zeker niet mag vergeten wanneer je op zoek gaat naar een goede monitor, is de verstelbaarheid. De meeste monitoren kunnen namelijk op vier verschillende manieren versteld worden, om hem zo precies passend te maken voor jouw (werk)plek:

  • Hoogte: Het is belangrijk om je scherm in hoogte af te stellen op je optimale kijkhoogte, zodat je er op een ergonomisch verantwoorde manier achter zit. Als je de enige gebruiker van het scherm bent, hoef je dit waarschijnlijk maar één keer aan te passen. Heeft de monitor meerdere gebruikers, bijvoorbeeld op een flexplek? Dan is het extra belangrijk dat hij makkelijk in hoogte verstelbaar is en dit vaak gedaan kan worden zonder het systeem te beschadigen.
  • Kantelbaar: De kantelbaarheid van de monitor geeft aan in hoeverre je het scherm naar boven of naar beneden kunt richten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je even onderuitgezakt een serie wilt kijken en toch een goede kijkhoek op het scherm wil houden.
  • Draaibare voet: Een monitor met een draaibare voet draai je makkelijk om z’n as. Dit komt vaak van pas op kantoor, als je een collega naast je wil laten meekijken op je scherm.
  • Draaibaar scherm (pivotfunctie): Als een beeldscherm een pivotfunctie heeft, betekent dat dat je het een kwartslag kunt draaien, om het verticaal te gebruiken. Je verandert het dan dus van de standaard landschapsmodus naar portretmodus. Dit is vooral handig bij specifieke werkzaamheden, bijvoorbeeld om een volledige pagina in één keer te kunnen weergeven of om meer rijen data zichtbaar te maken. Met deze functie kun je het scherm ook weer gemakkelijk 90 graden terugdraaien.

Houd de specificaties hierboven goed in gedachten als je een nieuwe monitor gaat kopen, dan vind je zonder twijfel de beste monitor voor jouw werkzaamheden!