De voordelen van een ultrawide monitor

HomeInspiratieDe voordelen van een ultrawide monitor

Als je een goede monitor hebt zul je merken dat je met meer plezier achter je laptop of computer zit. De juiste monitor zorgt er namelijk voor dat jij je werk snel en goed kunt doen, je games speelt met een goede beeldkwaliteit of je afstudeerscriptie optimaal uitwerkt. Een extra breed beeldscherm, biedt in al deze situaties extra voordelen. In dit artikel zetten we er een aantal op een rij.

Met plezier achter je beeldscherm

Bij een computer is een monitor natuurlijk vereist om er gebruik van te kunnen maken, terwijl het bij een laptop enkel een aangename toevoeging is. Maar hoe je het ook wendt of keert, een ultrawide monitor zorgt ervoor dat je met meer voldoening achter je bureau zit. De extra brede schermruimte maakt het namelijk mogelijk meerdere programma’s en vensters naast elkaar te openen. Dit bevordert je productiviteit en zorgt ervoor dat je je werk sneller afhebt. Als je van gamen of het kijken van series houdt, dan is een extra breed scherm prettig om alles goed te kunnen zien.

Een gezonde houding

Naast het feit dat een externe monitor werken, gamen en studeren op meer schermruimte mogelijk maakt, resulteert het gebruik van een monitor ook in een betere zithouding. De beste monitoren kun je namelijk eenvoudig verstellen in hoogte, waardoor je het scherm op de perfecte hoogte zet voor jouw lichaamslengte. Het wordt aangeraden om je monitor zo te stellen dat de bovenkant van het beeldscherm gelijk is aan de hoogte van je ogen. Zorg je tegelijkertijd ook voor een ergonomische bureaustoel, dan zit je altijd met een gezonde houding achter je computer of laptop en voorkom je nek- en rugklachten op de lange termijn.

Overzicht en structuur

Wanneer je vaak veel programma’s en vensters tegelijk gebruikt, dan raak je op een klein laptopscherm vaak het overzicht kwijt. Het beeldscherm van de meeste laptops is niet groot genoeg om prettig twee vensters naast elkaar te plaatsen. Als je dan constant moet switschen tussen vensters zorgt dit voor chaos. Dat is een groot voordeel van een extra monitor, vooral als deze monitor ook nog eens een ultrawide beeldverhouding heeft. Je kunt dan namelijk al gauw 2, 3 of zelfs 4 vensters tegelijk naast en/of boven elkaar gebruiken. Dit werkt niet alleen enorm snel, maar zorgt ook voor overzicht. 

Ben je van plan een nieuwe monitor te kopen en wil je er jarenlang plezier van? Dan doe je er slim aan te kiezen voor een ultrawide monitor met een beeldschermverhouding van minimaal 21:9. Weten welke monitor een goede keuze is? Bekijk het in onze monitorwijzer voor ultrawide beeldschermen