5 tips voor meer sfeer & productiviteit in je thuiskantoor

HomeInspiratie5 tips voor meer sfeer & productiviteit in je thuiskantoor

Werken vanuit huis is de nieuwe norm geworden, maar hoe zorg je ervoor dat je thuiskantoor niet alleen een plek is waar je werkt, maar ook een ruimte is waar je graag wilt zijn? Het antwoord is sfeer! We duiken in vijf eenvoudige en leuke manieren om je thuiskantoor te upgraden voor extra sfeer, productiviteit en plezier.

Zorg voor goede verlichting

Licht maakt alles beter, nietwaar? Begin met het kritisch kijken naar de verlichting op je thuiswerkplek. Zachte sfeervolle verlichting is bijvoorbeeld een stuk prettiger dan fel wit licht. Al is dit voor iedereen verschillend. Ga dus goed na wat jouw voorkeur heeft en waar jij een fijn gevoel bij krijgt. Heb je geen stroompunten op de plekken waar je toch graag wat extra (sfeer)verlichting zou willen toevoegen? Dan zijn draadloze lampen de oplossing. Plak bijvoorbeeld een oplaadbare wandlamp op de muur achter je bureau en geniet direct van extra sfeer. Niet alleen trendy, maar ook superhandig. Voor die extra touch, kun je ook nog sfeerverlichting zoals kaarsen of sierlijke lampjes overwegen. Dit soort lampjes voegen warmte toe aan je ruimte en kunnen helpen om te ontspannen tijdens stressvolle momenten.

Voeg groen toe

Planten zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ze brengen ook leven in je werkruimte. Een beetje groen kan wonderen doen voor je humeur en concentratie. Kies voor onderhoudsarme planten zoals cactussen of vetplanten als je geen geboren tuinier bent.

Hang foto’s of kunst aan de muur

Maak je werkplek persoonlijk met foto’s van dierbaren of kunst die je inspireert. Deze kleine toevoegingen maken je kantoor huiselijker en motiveren je om door te zetten op die lange werkdagen. Zo doen posters met motiverende spreuken het vaak erg goed. Ze helpen je herinneren aan waarom je iets doet of wat je wilt bereiken.

Een must: een goede bureaustoel & monitor

Comfort is natuurlijk het allerbelangrijkste als je veel uren wilt doorbrengen in je thuiskantoor. Investeer daarom minimaal in een ergonomische bureaustoel en een goede monitor! Dit voorkomt rug- en nekklachten en zorgt ervoor dat je prettig achter je bureau zit. Als het ook nog lukt beide producten te matchen met je thuiswerkplek, bijvoorbeeld qua kleur, dan is het helemaal een win-win situatie. Een goede stoel en monitor kan echt het verschil maken in hoe je je werkdag ervaart.

Door deze tips te volgen, creëer je een thuiskantoor dat niet alleen functioneel is, maar ook een plek waar je graag tijd doorbrengt. En onthoud: een fijne werkomgeving is niet alleen prettig, maar ook bevorderlijk voor je productiviteit. Dus ga aan de slag, creëer jouw ideale werkplek en laat de productiviteit maar stromen!